Couscoussalade met bietjes

Recipe_503404-01_560x560

Ingrediënten (4 personen)

250 g couscous
95 g hazelnoten
1 ui
500 g gekookte bieten
2 el olijfolie
1 el kerriepoeder
1 citroen
200 g feta kaas 40+
15 g platte peterselie
1 rasp

Bereiding

Breng 250 ml water aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erop. Dek de kom af en laat de couscous 10 min. wellen. Verhit intussen een droge koekenpan en rooster de hazelnoten goudgeel. Schud ze op een bord.

Snipper de ui. Snijd de bieten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met het kerriepoeder. Schep de bieten erdoor en zet het vuur uit.

Boen de citroen schoon. Roer de couscous los met een vork en rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng het bietenmengsel door de couscous en breng op smaak met citroensap en versgemalen peper.

Hak de hazelnoten grof. Snijd de feta in blokjes. Hak apart de steeltjes en het blad van de peterselie fijn. Schep de steeltjes en de helft van de feta door de couscous.

Serveer de couscous in een ruime schaal. Verdeel de rest van de feta over de couscous en garneer met het peterselieblad en de hazelnoten.