Indonesische sperziebonen met kokos

indonesische-sperziebonen

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 750 g gekuiste sperziebonen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1 tl sambal
  • 75 ml kokosmelk
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 el gedroogde kokos
  • vers gemalen peper – zout

Bereiden

Kook de sperziebonen in licht gezouten water beetgaar en spoel af onder ijskoud water. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, kurkuma en sambal toe en bak kort mee. Doe de kokosmelk erbij en breng op smaak met zout en peper.

Doe de gekookte sperziebonen erbij en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur zodat de saus inkookt. Meng intussen de pinda’s met de gedroogde kokos en maal fijn in je keukenmachine.

Serveren

Serveer de sperziebonen met rijst en strooi er de gemalen pinda’s met kokos overheen