Indonesische sperziebonen met kokos
Voor vier personen
Ingrediënten
- 750 g gekuiste sperziebonen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl sambal
- 75 ml kokosmelk
- 50 g ongezouten pinda’s
- 1 el gedroogde kokos
- vers gemalen peper – zout
Bereiden
Kook de sperziebonen in licht gezouten water beetgaar en spoel af onder ijskoud water. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, kurkuma en sambal toe en bak kort mee. Doe de kokosmelk erbij en breng op smaak met zout en peper.
Doe de gekookte sperziebonen erbij en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur zodat de saus inkookt. Meng intussen de pinda’s met de gedroogde kokos en maal fijn in je keukenmachine.
Serveren
Serveer de sperziebonen met rijst en strooi er de gemalen pinda’s met kokos overheen