Bowl met kikkererwten & limoen-yoghurtdressing
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 300 g zoete aardappelblokjes
- ½ el gemalen komijn
- 160 g kikkererwten in blik (niet meer 🙂 )
- ½ komkommer
- ½ limoen
- 75 ml Griekse yoghurt
- 100 g babyspinazie of 50 gr. sla
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes en komijn 15 – 20 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de zaadlijsten fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers die helft uit. Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp, 1 el -sap (per 2 personen) en de zaadlijsten van de komkommer. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de spinazie grof en verdeel samen met de zoete aardappel, kikkererwten en komkommer over 2 kommen. Verdeel de yoghurtdressing erover.
(Bron: Allerhande)