Kip-paprika met mangosalsa

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el sojasaus
  •  2 ½ el honing
  •  1 ½ el zonnebloemolie
  •  ½ teentje knoflook, fijngehakt
  •  ¼ limoen, sap en rasp
  •  Peper en zout
  •  150 gr kipfiletblokjes
  •  1 gele paprika’s
  •  1 rode paprika’s
  •  ½ rode ui, fijngesnipperd
  •  ½ rode peper, fijngehakt
  •  1 cm gember, geraspt
  •  ½ mango, geschild en in blokjes
  •  50 ml water
  • 150 gr rijst

Bereiding

Meng sojasaus, 2 el honing, 2 el olie, knoflook, een derde van het limoensap en de -rasp, peper en zout in een kom en marineer hierin de kipblokjes minimaal 30 minuten. Snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit olie in de pan en bak hierin de kipblokjes met paprika voor 5 minuten. Voeg daarna de marinade toe. Laat lekker sudderen.

Verhit ondertussen voor de mangosalsa 1 el olie in een sauspan en fruit de rode ui 1 minuut aan. Voeg rode peper en gember toe en bak deze kort mee. Doe de helft van de mango samen met 3 el honing en het water bij de uien, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de mango zacht is.
Haal van het vuur, laat iets afkoelen en meng de rest van de mango, de rest van het limoensap en de -rasp erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer met de rijst

 

Bron: Oet de kraante