Shepherd’s Pie (ovenschotel met gehakt)
Voor 3 personen
INGREDIËNTEN:
- 375 gram aardappels (kruimig)
- 300 gram rundergehakt
- 125 ml groentebouillon
- 100 ml melk
- 35 gram tomatenpuree (1/2 blikje)
- 3 preien
- 1 eidooiers (middel)
- 1 uien
- 1 teentjes knoflook
- 1 flinke winterpeen (of twee kleinere)
- 1 laurierblaadje
- 1/2 takje verse rozemarijn
- 2 eetlepels worcestershire saus
- 1/2 eetlepel tijm (gedroogd)
- zwarte peper, zout, nootmuskaat en olie
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en kook ze in ruim water met een snuf zout gaar. Giet de aardappels als ze gaar zijn af en kook even een paar minuten droog.
Snipper ondertussen de uien, snijd de knoflook fijn, de winterpeen schillen en in blokjes snijden en de prei in dunne ringen.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig beginnen te worden. Voeg dan de wortel toe en bak deze even mee.
Doe het gehakt hierbij in de pan, kruid met peper en zout en bak rul.
Tot slot doe je de prei erbij en bak je dit tot alle groenten iets zachter zijn geworden.
Voeg de bouillon, tomatenpuree, worcestershire saus, rozemarijn, tijm en het blaadje laurier toe.
Laat dit even rustig pruttelen, reduceer de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel over een ruime ovenschaal.
Stamp de aardappelen fijn en voeg hier deeidooiers en warme melk met boter aan toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maak er een romige aardappelpuree van.
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal met een lepel. Doe er wat zaagsel 🙂 en boter overeen
Zet de ovenschotel met gehakt nu voor 30 minuten in de oven en eet smakelijk!
(Van www.eefkooktzo.nl)