Risotto met paddenstoelen

Voor twee personen

Ingrediënten:

 • 150 gram risottorijst
 • 600 ml liter groentebouillon
 • 200 gram champignons (mengsel)
 • 150 gram gerookte spekblokjes
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • olijfolie om in te bakken
 • 100 ml droge witte wijn
 • 1 eetlepel tijm
 • Parmezaanse kaas (ongeveer 50 gram)

Bereiding

 • Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. Maak de bouillon klaar, hou dit tegen de kook aan.
 • Bak ondertussen de spekjes knapperig in een andere pan. Als de spekjes knapperig zijn haal je ze uit de koekenpan en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak vervolgens in dezelfde pan de champignons  totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn en de courgette.
 • Draai het vuur van de champignons  uit zodra deze gebakken zijn.
 • Verhit een hapjespan met  olie. Als de boter gesmolten is fruit je de knoflook en ui ongeveer drie tot vier minuten aan. Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de ongekookte rijst toe. Roer goed door totdat elke rijstkorrel glanzend is van de olie. Voeg de wijn toe, laat ongeveer twee minuten koken totdat de alcohol verdampt is.
 • Voeg aan je risotto-rijst vervolgens één soeplepel groentebouillon toe totdat alle rijst nét onder staat, draai het vuur tot middelhoog. Roer met een houten lepel door de risotto tot het vocht bijna is opgenomen.
 • Als het vocht bijna is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe en roer je de risotto voorzichtig en gelijkmatig door totdat de bouillon weer opgenomen is. Herhaal deze stap totdat de risotto plakkerig is en zacht van de buitenkant met nog een beetje bite aan de binnenkant. Dit proces duurt ongeveer twintig tot dertig minuten.
 • Kruid vervolgens de risotto met de tijm en roer de spekjes en champignons er door.