Doorgaan naar inhoud
Runderstoof met pastinaak en winterpeen
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 25 g boter
- 800 g riblappen
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 winterpeen, schoon en in stukjes
- 1 pastinaak, schoon en in stukjes
- 125 g gerookte spek, in blokjes
- 1 laurierblaadje
- ½ bouillonblokje (rund)
- Versgemalen peper, naar smaak
Bereiding
- Haal het vlees op tijd uit de koelkast, zodat het op kamertempratuur kan komen.
- Snij de riblappen in blokjes.
- Verwarm de olie met de boter in een zware gietijzeren braadpan
- Bak het vlees aan tot het mooi bruin is. Doe dit eventueel in delen, zodat het vlees genoeg ruimte in de pan heeft.
- Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.
- Bak ondertussen in dezelfde pan (voeg olie toe als het nodig is) de ui, knoflook, winterpeen, pastinaak en de spekjes aan.
- Voeg het vlees weer toe, samen met het laurierblaadje en een half bouillonblokje.
- Voeg net zoveel water toe tot het vlees nét onderstaat.
- Laat het vlees minimaal 3 uur sudderen op een laag vuurtje met de deksel erop. Je kunt hem ook laten sudderen in de oven, op de laagste stand.
- Als de stoofpot te vochtig is, kun je hem binden met maizena, of het laatste uur de deksel halfopen laten staan.
- Voeg naar eigen smaak nog peper toe.