Easy pompoenchili

Voor vier personen

Ingrediënten

 • 1 rode peper
 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
 • 300 g rundergehakt
 • 800 g koelverse pompoenstukjes
 • 400 g tomatenblokjes
 • 800 g zwarte bonen
 • 15 g verse peterselie
 • Griekse yoghurt

Bereiding

 1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de peper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
 2. Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
 3. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
 4. Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de peterselie en een flinke lik Griekse yoghurt.