Salade met gerookte zalm en aardappeltjes

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte zalm
  • 400 gr krieltjes in schil
  • 125 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1/4 komkommer
  • Zak gemengde sla (75 gr)
  • Snuf zeezout
  • Snuf peper
  • Olijfolie

Dressing

  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes doormidden, leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zeezout. Hussel de aardappeltjes door elkaar en zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de erwtjes ca. 10 minuten. Giet daarna af en zet even aan de kant. Snijd de gerookte zalm en komkommer in kleine stukjes.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng goed door elkaar.

Verdeel de sla over vier borden en voeg ook de zalm, aardappeltjes, erwten en komkommer toe. Maak af met de honing-mosterd dressing.

Bron: www.leukerecepten.nl