Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en kastanjechampignons
Voor twee personen
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilet
- plakjes parmaham
- 250 g bloemige aardappelen
- 250 g pastinaken
- 200 g bospaddenstoelen
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 50 ml room
- 30 g parmezaan
- boter
- peper en zout
- knoflook?
Bereiding
Schil de aardappelen en pastinaken en snij in gelijke stukjes. Kook samen gaar.
Kruid de visfilets met peper. Wikkel er de plakjes parmaham rond. Leg in een ovenschaal en zet 15 min. in een oven van 180 °C.
Pureer de aardappelen en pastinaken samen en meng er de room, geraspte parmezaan, knoflook?, peper en zout door, tot een gladde puree.
Smelt boter in een pan en bak de bospaddenstoelen gaar. Kruid met peper en zout.
Bestrijk de borden met de pastinaakpuree en schik er de kabeljauwfilets op. Serveer met de gebakken bospaddenstoelen en werk af met een takje peterselie.
Bron: 15gram.be