Rijkgevulde Libanese salade falafel met hummus
Voor twee personen
Ingediënten
- 100 g bulgur of 150 g koelverse bloemkoolrijst
- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 7½ g verse munt
- 7½ g verse peterselie
- 1 groene paprika
- 2 el arachideolie
- 200 g falafel balletjes
- 1½ tl baharat
- ½ citroen
- 100 g (harissa) hummus
Bereiding
Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar of kook de bloemkoolrijst (1 minuut?).
Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de ui, paprika, knoflook en tomaat mee.
Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover. Snijd de citroen in 2 parten per persoon en serveer samen met de hummus erbij.