Curry van gebraden kip en broccoli

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 400 g kippendij
  • 4 lente-uitjes
  • 2 volle eetl. groene Thaise currypasta
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 270 ml fairtrade kokosmelk (1 doosjee)
  • 500 tot 600 g broccoli, in roosjes, stengels in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt, in reepjes
  • 2 snuf chilivlokken
  • blaadjes van bladpeterselie, fijngehakt
  • 60 g cashewnoten (gezouten of ongezouten)

Bereiding

Bak het vlees , haal het uit de de pan en snijd of trek het gare kippenvlees in stukjes (na bakken in 1 eetlepel olie).

Maak de lente-uitjes schoon: snipper het wit, snijd de stengels in schuine ringetjes.
Bak het wit van de lente-ui ca. 1 minuut op laag vuur in de  braadpan.
Voeg de currypasta toe en laat nog een minuutje meebakken.

Schenk er vervolgens 350 ml water en de kokosmelk bij, verkruimel het bouillonblokje erboven,
roer de broccoli en bleekselderijreepjes erdoor, en voeg ten slotte de chilivlokken toe.
Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 8-10 minuten sudderen tot de groenten net gaar zijn.

Haal van het vuur en schep de groene lente-ui en de kip erdoor, laat even meewarmen.

Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en peterselieblaadjes.

Eet met pandanrijst en komkommersalade.