Kipspiezen in abrikozenmarinade

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 grote ui
 •  12 gr gember, geschild
 •  1 teen knoflook
 •  1 el olie
 •  2 el rode wijnazijn
 •  1 el kerriepoeder
 •  ½ tl komijnpoeder
 •  2 el abrikozenjam
 •  200 gr kippendijen
 •  12 gedroogde abrikozen
 • 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Snijd een halve ui, de gember en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en ui aan. Voeg al roerend de rode wijnazijn en gember toe. Roer vervolgens de kerriepoeder en komijnpoeder door het geheel en bak 2 min. aan. Voeg de abrikozenjam toe en bak nog 2 min.

Snijd de andere helft van de ui in grove stukken. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm. Haal de marinade van het vuur en roer de kip, ui en gedroogde abrikozen door de marinade. Dek af en plaats een half uur in de koelkast.

Rijg de ui, kip en abrikozen aan een satéprikker en bak de spiesen op laag vuur bruin in een koekenpan of grillpan (of op de barbecue).

(van Eatertainment)