Courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 50 gram feta
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 volle handen rucola
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto optioneel

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan. Dep ze droog en mix ze dan met een eetlepel olijfolie en het komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak in 20 minuten krokant.
  • Was de courgette goed en gebruik dan een spiraalsnijder om slierten van de twee courgettes te maken.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetti heel kort; een paar minuutjes is genoeg. Nu kun je er optioneel wat pesto bij doen, zoals deze zelfgemaakte pesto.
  • Verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel de rucola hieromheen en verkruimel de feta over de courgetti. Als laatste voeg je de warme krokante kikkererwten toe. Smullen maar!

Van www.focusonfoodies.nl