Courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola
Voor twee personen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 50 gram feta
- 400 gram kikkererwten
- 4 volle handen rucola
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje zout en peper
- 1 scheut olijfolie
- 2 eetlepels groene pesto optioneel
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan. Dep ze droog en mix ze dan met een eetlepel olijfolie en het komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak in 20 minuten krokant.
- Was de courgette goed en gebruik dan een spiraalsnijder om slierten van de twee courgettes te maken.
- Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetti heel kort; een paar minuutjes is genoeg. Nu kun je er optioneel wat pesto bij doen, zoals deze zelfgemaakte pesto.
- Verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel de rucola hieromheen en verkruimel de feta over de courgetti. Als laatste voeg je de warme krokante kikkererwten toe. Smullen maar!
Van www.focusonfoodies.nl