Maaltijdsalade met gegrilde nectarine en frambozen

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 3 nectarines
  • 150 gram frambozen
  • 1.5 kropjes little gems
  • 5 el olijfolie
  • 40 ml milliliter balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.2 theelepel zout
  • 0.2 theelepel peper
  • 100 gram buffelmozzarella
  • 7.5 gram basilicum
  • 75 gram parmaham
  • 30 gram gepelde pistachenoten ongezouten

Bereiding

Halveer de nectarines en verwijder de pit met een scherp mesje.
Verwijder een stukje van de onderkant van de kropjes little gem sla en snijd de kropjes in kwarten.
Klop een dressing van balsamicoazijn, 2,5 el olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Besprenkel de nectarines en gem sla met olijfolie en gril 2 minuten totdat er mooie grillstrepen zichtbaar zijn. Keer halverwege.
Scheur de mozzarella, basilicum en parmaham in reepjes en verdeel samen met de frambozen, gegrilde nectarines en sla over een mooie saladeschaal.
Breng de salade op smaak met de dressing en garneer met grof gehakte pistachenoten.

(Van de COOP)