Gestoofde pompoen en borlottibonen met tomaten en salie
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 blikje borlottibonen van 400 g in water, niet uitgelekt
- 400 g middelgrote tomaten, gehalveerd
- 600 g flespompoen, zaadjes eruit geschept, de rest in plakjes van 1½ cm breed gesneden
- 5 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
- 1½ tl fijn zeezout
- 150 ml goede witte wijn
- 6 el extra vergine olijfolie
- 20 salieblaadjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C (180C hete lucht). Giet de bonen en het water uit het blik in een ovenschaal van 25 x 35 cm. Voeg de tomaten, pompoen, knoflook, zout, wijn, olie en salie toe en meng voorzichtig met je handen,. Verdeel de pompoen gelijkmatig over de mix en prik de bonen onder de vloeistof (anders kunnen ze ontploffen terwijl ze in de oven staan).
Bak een uur, tot de pompoen bijna uit elkaar valt en op sommige plaatsen gekarameliseerd is en de tomaten bovenop de mix mooi geroosterd zijn.
Geef het indien nodig nog een minuut of 15 extra.
Haal uit de ovenschaal en serveer direct met vers brood om te scheuren en dompel in het kookvocht.