Zilte vis met olijven en aardappelen

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen
  • bakolie
  • 4 ansjovisjes (op olie) (1 blikje)
  • 1 gele paprika
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 300 gr aardappels
  • 250 gr kabeljauw (in stukken snijden)
  • 100 gr olijven (bij voorkeur taggiasca)
  • 1 bol mozzarella
  • beetje zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 200 gr.  Celsius. Schil de aardappels en snij ze in partjes. Spoel ze af met koud water.

Vet de ovenschaal in en bak de aardappels in de oven (beetje zeezout (heeeeeel weinig) en olie er overheen). Na 15 minuten even door elkaar husselen.

Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snij ze in dunne reepjes. Snij de tomaten doormidden.

Snipper de knoflooktenen en bak ze zachtjes aan in een grote pan. Roer er de ansjovisjes doorheen en blijf roeren tot ze smelten. Voeg nog wat olie toe. Bak dan de tomaten en paprika’s even mee.

Als de aardappels zo’n 30 minuten hebben gebakken en lichtbruin zijn geworden, leg er dan het tomaten-paprikamengsel op. Vervolgens beleggen met stukjes kabeljauw en olijven.

Als laatste de mozzarella in plakjes er bovenop leggen.

Daarna nog ongeveer een half uurtje in de oven.