Kippensoep
Voor vier personen
Ingrediënten
- 200 gr kippendijstukjes
- 1 eetlepel boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 kippen bouillonblokjes
- 150 gr fijne soepgroenten (1 prei etc.)
- 1.2 liter water
- 80 gr wortel
- 40 gr vermicelli (niet noodzakelijk)
- 1 blaadje laurier
Bereiding
Snipper het uitje fijn. Verhit een beetje boter in de pan en bak het uitje op laag vuur. Na twee minuten voeg je het kerriepoeder toe. Voeg het water met de kippen-bouillonblokjes toe nadat het uitje glazig gebakken is en breng aan de kook. Voeg dan de kippendijfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kippendijfilet. Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes. Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon
Voeg de wortel, prei en andere soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur. Pluk intussen de kipfilet door met twee vorken de kip in reepjes te trekken. Voeg dit toe aan de soep. Voeg ook de evt. vermicelli toe en kook nog ongeveer vier minuten door. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.