Zwolse Runderstoof

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 850 gram rundersukade (of riblappen)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 el Zwolsche stoof (kruiden)
  • 1 potje zilveruitjes
  • 4 el Balsamico azijn
  • 2 dl rode wijn
  • 6 dl runderbouillon
  • zonnebloemolie (of olijfolie)
  • 150 gram roomboter

Bereiding

Snijd de prei en wortel fijn en snipper de ui. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 cm.
Verhit in een pan olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Bak in de pan de fijngesneden groenten. Blus dit af met rode wijn en laat dit iets verdampen. Voeg hierbij de Balsamico azijn, Zwolsche Stoof en het gebakken vlees.
Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 3 uur, op zacht vuur, gaar sudderen.
Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken.
Voeg als laatste de zilveruitjes toe en verwarm nog minimaal 10 min.

Eet de stoof met puree of rijst. Maak er een groene salade bij, dan heb je wat te knauwen.

Bron: Jonnie Boer