Romige knolselderijsoep met gerookte forel

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 0.5 knolselderij (geschild, in blokjes)
  • 600 milliliter groentebouillon (van 1 tablet)
  • 200 milliliter kookroom
  • 0.5 citroen (sap)
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 bosje kervel (fijngehakt) of
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 200 gram gerookte forelfilets (in reepjes)

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knolselderij toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon erbij en kook de knolselderij afgedekt in circa 20 minuten gaar.
Voeg de kookroom toe en kook 1 minuut mee. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Serveer de soep in kommen en garneer met de bosui, kervel en forel.