Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten (4 wraps)

  • 4 wraps (kant en klaar)
  • 200 gr. gerookte zalm in dunne plakken
  • 4 el. roomkaas
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • 1/2 komkommer
  • 75 gr. rucola
  • bieslook
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Doe de roomkaas in een bakje en doe daar wat fijngesneden bieslook, wat versgemalen peper en een scheutje olijfolie bij. Roer even door elkaar met een lepel en besmeer dan vier wraps lekker dik met het roomkaasmengsel. Strooi ook op iedere wrap wat rucola of eventueel een andere sla, veldsla is bijvoorbeeld ook erg lekker door de wat nootachtige smaak.

Snij de gerookte zalm in reepjes en de komkommer in flinterdunne plakjes. Leg de stukjes gerookte zalm over de rucola en bestrooi dit met pijnboompitjes, al dan niet geroosterd. Roosteren doe je gewoon even in een hete koekenpan zonder olie, net zo lang tot je ze begint te ruiken en ze beginnen te verkleuren.

Leg de plakjes komkommer hier weer over heen en snipper er dan wat versgeraspte Parmezaanse kaassnippers over. Nog even bestrooien met een beetje peper en zout en een paar druppeltjes olijfolie. Hierna rol je de wraps strak op en zijn ze in principe klaar.