Gevulde puntpaprika met linzen

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • halve rode peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zwarte peper
  • halve prei
  • 1 bosui
  • 400 gr tomaten (2 st)
  • 160 gr linzen uit blik
  • handje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de puntpaprika doormidden zodat je daarna 2 helften hebt die je kunt vullen. Snijd de prei, rode peper en de bosui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de prei met de rode peper, het paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een snufje zwarte peper aan. Voeg na 2-3 minuten de linzen uit blik en de tomatenblokjes toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en zet dan het vuur uit. Vul de puntpaprika’s met de tomatensaus en strooi een beetje geraspte kaas over de gevulde paprika’s. een beetje geraspte kaas overheen. Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven. Serveren met wat fijngesneden bosui.

Uit Lekker & Simpel