Pipe rigate met geroosterde tomaten en mascarpone

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr pipe rigate
  • 500 gr kg rijpe tomaten
  • 15 kerstomaatjes
  • 125 g mascarpone
  • 1 dikke teentje look
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaten en verwijder de groene kroontjes. Snijd de tomaten in de helft.
  3. Leg de halve tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschotel en leg er de teentjes knoflook (ongepeld) bij. Sprenkel olijfolie over de tomaten en bestrooi ze met een beetje zout.
  4. Zet de ovenschotel met de tomaten ongeveer 45 minuten in de oven, voeg daarna de kerstomaatjes toe en zet alles nog 30 minuten verder in de oven, totdat de tomaten zacht en sappig zijn. Haal de tomaten uit de oven en houd de kerstomaatjes apart.
  5. Kook ondertussen de pipe rigate beetgaar in licht gezouten kokend water.
  6. Duw de geroosterde knoflook uit de schil en doe hem samen met de geroosterde tomaten in een blender. Voeg 100 mascarpone toe en mix alles tot een gladde romige saus. Kruid royaal bij met vers gemalen peper en zout.
  7. Meng de saus onder de pipe rigate, en dien de pasta op met de geroosterde kerstomaatjes die je hebt apart gehouden, een extra schep mascarpone, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Bron: www.metvijfaantafel.be