Zomerse salade met yoghurtdressing

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 125 g penne van linzen
  • 1 /2 broccoli, in roosjes
  • 75 g groene boontjes
  • 100 g gare kipfilet
  • 100 g volle yoghurt van Inex
  • 4 el olijfolie
  • sap van een kwart citroen
  • handjevol basilicum
  • busseltje bieslook
  • enkele takjes verse munt
  • vers gemalen peper
  • zout

Bereiding

  1. Kook de penne beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze onder koud stromend water. Laat ze afkoelen.
  2. Haal het uiteinde van de boontjes en snijd ze doormidden als ze aan de lange kant zijn. Kook ze beetgaar in licht gezouten water gedurende maximaal 10 minuten, giet ze af, verfris ze onder koud stromend water en laat ze helemaal afkoelen.
  3. Kook ook de broccoliroosjes beetgaar in licht gezouten water gedurende een paar minuten. Giet ze af, verfris ze onder koud stromend water en laat de roosjes afkoelen.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Versnipper de bieslook en snijd de blaadjes van de basilicum en de munt fijn.
  6. Maak de yoghurtdressing door de volle yoghurt van Inex goed te mengen met de olijfolie, de gesnipperde bieslook en de fijn gesneden munt en basilicum. Breng op smaak met citroensap: voeg eerst een beetje toe en proef even, voeg dan naar smaak nog wat meer citroensap toe. Kruid de dressing met vers gemalen peper en zout.
  7. Meng de penne met de groene groenten, leg op elk bord enkele sneetjes kipfilet en werk af met de zomerse yoghurtdressing.

Bron: metvijfaantafel.be