Wortelsoep
Voor vier personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kg winterpeen
- 1 teen knoflook
- 1 groentebouillontablet
- 700 ml kraanwater
- 200 ml kokosmelk
- 1 medium handsinaasappel
Bereiding
Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.
Lekker met stevig bruinbrood.