Zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr flespompoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 400 gr zwarte bonen
  • 250 ml groentebouillon
  • ½ afbakstokbrood
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el Griekse yoghurt

Bereiding

Pel en snipper de rode ui. Pel de knoflook en hak grof. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, knoflook en cajunkruiden 2 min. aan. Voeg de tomatenblokjes, de zwarte bonen (houd een handje zwarte bonen achter), pompoenblokjes en de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 15 min. doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe wanneer de soep te dik is. Laat nog 15 min. rustig doorkoken op laag vuur.
Bak intussen het stokbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie en hak grof.
Schenk de soep in kommen en garneer deze met een toefje Griekse yoghurt. Maak af met wat zwarte bonen en peterselie. Serveer met stokbrood.