Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 350 – 400 g kipdyfilet, in stukken gesneden
  • Paprikapoeder
  • 125 g spekreepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 à 2 tl gedroogde tijm (naar smaak)
  • Scheutje rode wijn (Geeft die typische jachtsaussmaak. De alcohol vervliegt. Liever geen wijn? Laat dan gewoon achterwege)
  • 70 g tomatenpuree
  • 3/4 – 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 1 el suiker
  • Olie om in te bakken
  • 1 el maïzena

Bereiding

Kook de sperziebonen beetgaar en spoel af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Bestrooi de kip met paprikapoeder en zout en peper.

Verhit de hapjespan met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur goudbruin, de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Schep op een bord.

Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet en bak ze op middellaag vuur goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit zacht.

Voeg de champignons, tijm, tomatenpuree en bouillontablet (naar smaak) toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en laat verdampen. Voeg 400 ml water en de suiker toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

Roer de maizena met een scheutje koud water tot een glad papje. Voeg dit al roerend met een garde toe aan de jachtsaus en roer door tot de saus gaat binden. Als de saus te dun is kun je nog wat extra maizena met water toevoegen.

Laat de saus zachtjes even pruttelen. Voeg de sperziebonen en kip toe aan het jachtsauspannetje en warm nog even door.

Serveer met witte rijst