Conchiglioni bolognese

Voor vier personen

Ingrediënten

 • 200 g conchiglioni (grote pastaschelpen)
 • 400 g half-om-halfgehakt
 • 1 fles passata (tomatensaus à 700 g)
 • 1 grote ui
 • 1 flinke wortel
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 knoflooktenen
 • handje verse basilicum
 • 40 g parmezaanse kaas
 • 2 eetl tomatenpuree
 • 1 eetl oregano
 • 1 theel paprikapoeder
 • snuf cayennepeper
 • olijfolie
 • zout & peper uit de molen

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de pastaschelpen (in ± 8-10 minuten) al dente in ruim kokend water met zout. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snipper de ui en geef een voorsprong in wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesnipperde knoflook toe. Meng het gehakt met oregano, italiaanse kruiden, paprikapoeder, zout, peper en cayennepeper. Bak dit vervolgens rul in een pan. Het gehakt mag wel wat smaak hebben. Haal het uit de pan

Snipper de wortel en bleekselderij. Doe dit in de pan met vet van het gehakt en fruit het 10 minuten. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de passata toe, plus zout en peper. Giet dit in een grote ovenschaal.

Vul elke pastaschelp met een plukje gehakt. Parkeer de gehaktschelpen in de tomatensaus, ze mogen er iets uitsteken, maar niet te veel. Bestrooi met de helft van de geraspte parmezaan en geef een fliebel olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.

Bestrooi met de rest van de parmezaan en de basilicumblaadjes.

(Karin Luiten uit Trouw)