Conchiglioni met spinazie en ricotta

Voor 2 personen

Ingrediënten

Schelpen met vulling

 • 120 gr grote pastaschelpen
 • 100 gr ricotta
 • 200 gr spinazie uit de diepvries
 • 1 teen knoflook
 • ½  tl gedroogde tijm
 • 25 gr geraspte Parmezaan
 • zout en peper

Tomatensaus

 • ½ ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 blikje tomatenblokjes
 • ½ tl gedroogde oregano
 • ½ tl gedroogde tijm
 • Of een ½ pot kant en klare sugo
 • zout en peper

Bereiding

Kook de pastaschelpen tot ze net aan gaar zijn in een pan met ruim kokend water en een beetje zout. Kijk op de verpakking en haal 2 minuten van de kooktijd af. Haal ze uit de pan en spoel ze koud af. Laat ze vervolgens goed uitlekken.

Laat de spinazie ontdooien. Leg ze in een vergiet en duw het vocht er een beetje uit. Snijd de knoflook fijn en meng het met de spinazie en ricotta. Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en roer alles door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Dit is de vulling voor de pastaschelpen.

Vul de pastaschelpen met de spinazie en ricotta met een spuitzak.

Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze aan in een scheut olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook. Voeg de kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.

Doe de saus een ovenschaal en leg hier de gevulde pastaschelpen in. Bestrooi met extra Parmezaan en zet het in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.