Pasta pesto met kip

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 200 g kipfilet
  • 1/2 pot groene pesto à 190 gram
  • 40 g pijnboompitten
  • 100 ml room (kookroom, of slagroom)
  • 40 g Parmezaan, of pecorino
  • 100 g cherrytomaten, in vieren gesneden

Bereiding

Snijd de kip in middelgrote stukken en meng in een kom met de helft van de pot Pesto. Dek af en zet zolang opzij. (Voor een extra lekkere smaak laat je de kip een uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast marineren.)

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Schuif de pijnboompitten op een bord en zet opzij.

Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin — bak de kip nog niet helemaal gaar, want hij gaart straks verder in de saus. Voeg de overige pesto uit de pot, de room en Parmezaan (houd wat Parmezaan achter voor garnering) toe aan de kip. Kook zachtjes verder, totdat de saus iets is ingedikt en de kip gaar is.

Giet ondertussen de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus, samen met de cherrytomaten. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus iets te verdunnen.

Schep de pasta op borden en garneer met de achtergehouden Parmezaan en pijnboompitten.

Lekker met rucola erbij