Aubergine Bhuna curry

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 gote ui , in grote stukken
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1/4 rode peper
  • Medium stuk verse gember (fijngeraspt)
  • 1/2  eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel koriander
  • 1/2 eetlepel kerrie
  • 1 theelepels kurkuma
  • 1 aubergines, in grote blokken gesneden
  • 1 aardappels (medium, in 3 cm blokjes)
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr. verse tomaten (in stukken)
  • 1/2 eetlepel mango chutney
  • 150 ml kruidenbouillon

Bereiding

Verhit de olie in een grote, diepe, met deksel afgedekte koekenpan op hoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 2-3 minuten. Voeg de knoflook, chilipeper en gember toe en bak ze een paar seconden. Roer de kruiden, aubergineblokjes en aardappelen erdoor en bak ze 3-4 minuten, zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden.

Voeg de puree, tomaten, mangochutney en bouillon toe, dek af met een deksel en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer 25-30 minuten, tot de aardappelen gaar zijn. Zorg ervoor dat je de aubergine niet te gaar kookt, want dan wordt het papperig.

Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer met rijst, papadums en munt-yoghurt, indien gewenst.

Kan tot een dag van tevoren worden gemaakt en opgewarmd. Niet geschikt om in te vriezen.