Gehaktballetjes in pindasaus

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • 60 g fijngemalen broodkruim, paneermeel, panko, of verkruimelde cream crackers
  • 1 ei
  • 1 tl sambal manis
  • 1 cm verse gember, fijngeraspt
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el mosterd
  • Zonnebloemolie

Voor de pindasaus

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Stukje gemberwortel, fijngeraspt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 3 flinke el pindakaas
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 100 ml water
  • Scheutje kokosmelk

Bovenstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 20 gehaktballetjes. 

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit een hapjes- of braadpan met zonnebloemolie en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd warm.

Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje zonnebloemolie. Fruit de knoflook en gemberwortel op laag vuur, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de overige ingrediënten voor de pindasaus toe en verwarm, al roerend met een garde, op laag vuur tot een gladde pindasaus.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de pindasaus en warm even door.

(Bron: keukenliefde.nl)