Pittige gehaktballetjes in zoete ketjap-chilisaus

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 25 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 2 tl sambal manis
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • Olie om in te bakken

Bereiding

Doe het gehakt in een kom samen met het paneermeel, ei, de ui, knoflook, sambal en 3 eetlepels ketjap. Draai circa 16 gehaktballetjes van het gehakt.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

Haal de gehaktballetjes uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Voeg de overige ketjap en zoete chilisaus toe en verwarm. Voeg de gehaktballetjes toe en warm 1 minuut door. Zet het vuur uit en laat ze afkoelen. Serveer lauwwarm of koud.

(Bron: keukenliefde.nl)