Romige aspergepasta

Voor 2 personen

ingrediënten

500 g asperges
140 g penne (of andere korte pasta)
1 grote ui
1 knoflookteen
olijfolie
wat peterselie

Saus:
2 grote eieren
100 ml slagroom
50 g geraspte parmezaan
2 eetl witte miso (50 g)
peper uit de molen

Bereiding

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schil de asperges, verwijder de houtige uiteindes. Snij ze in stukjes van 3-4 cm, hou de kopjes apart. Doe de aspergestukjes in de pan en kook in ± 10 minuten gaar. Snipper intussen de ui en knoflook, fruit zachtjes in wat olijfolie in een hapjespan.

Doe de ingrediënten voor de saus alvast in een hoge schenkkom. Vis de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan. Doe nu de pasta in hetzelfde water en kook beetgaar, de laatste 2 minuten mogen de aspergekopjes er even bij. Doe intussen 1/3 van de aspergestukjes in de schenkkom en pureer alles met de staafmixer tot een dunne saus. Giet die bij de ui en laat 1 minuut sudderen. Giet de gare pasta-met-aspergekopjes af en vang een kopje kookvocht op. Doe meteen de pasta en alle asperges (stukjes en kopjes) in de hapjespan en roer goed door elkaar, met een scheut pastawater voor extra smeuïgheid. Bestrooi met gehakte peterselie en geef nog een haal met de pepermolen.

Lekker met een groene salade