Rode linzensoep met cajun kruiden

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen (Bonduelle)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 7 gram koriander fijngehakt
  • 7 gram platte peterselie fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 eetlepel cajun kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 groentebouillonblokje (Maggi)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes of probeer Heinz Tomato Frito
  • 1 liter water

Bereiding

Spoel de linzen af onder koud water.

Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de uien met de prei, paprika en knoflook kort aan.

Voeg alle specerijen toe en verkruimel het bouillonblokje erbij, bak alles kort aan.

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee.

Voeg de linzen toe samen met de tomatenblokjes, water en suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de laurierblaadjes eruit, pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Roer er vervolgens de fijngehakt peterselie en koriander doorheen. Eet smakelijk!