Preischotel met spekjes en aardappelpuree

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 witte ui
  • 2 preien
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 350 gr aardappelpuree
  • Peper en zout
  • 30 gr geraspte jonge kaas
  • 2 takjes verse bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met ½ van de olijfolie. Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de ui 3 min. Voeg de spekjes toe en bak in 7 min. rondom goudbruin en krokant. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee totdat de prei zacht is. Zet het vuur uit en voeg de aardappelpuree samen met een snuf peper en zout toe aan het geheel en mix door elkaar.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en top af met de geraspte kaas. Schuif voor 15 min. in de oven tot de preischotel een goudbruine korst heeft gekregen.
Hak ondertussen de bieslook fijn. Garneer de preischotel met de bieslook.
Bron: www.eatertainment.nl