Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 flinke theelepels rode pesto
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 250 gr spinazie
  • 2 tl teentjes knoflook
  • peper en zout
  • een handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tl pijnboom pitjes
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in de lange weg door de helft en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Wrijf de binnenkant van de pompoen in met wat olijfolie.
  3. Leg de pompoen met de binnenkant naar onder op een bakvel en bak gaar in ongeveer 45 minuten.
  4. Wanneer de pompoen gaar is, neem een vork en rasp sliertjes van de pompoen.
  5. Hak de knoflook fijn, bak in een beetje olijfolie en roerbak de spinazie hierin. Halveer de cherry tomaatjes en roerbak kort mee. Roer de pesto door de spinazie en tomaat. Voeg samen met de geraspte pompoen.
  6. Voeg terug in de helften pompoen schil en verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes er overheen.
  7. Grill nog ongeveer 5 minuten in de oven zodat de Parmezaanse kaas smelt en de pijnboom pitjes geroosterd zijn.

Bron: https://jaimyskitchen.nl