Venkelsoep met prei

Voor 4 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 100 gram aardappel
  • 2 blokjes groentebouillon  (Maggi)
  • 800 ml water
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en fruit dit in een pan met olijfolie.

Verwijder de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe de groenten bij de ui in de pan, roerbak 3 minuten mee voor je de bouillonblokjes en het water toevoegt.

Breng de soep aan de kook en laat dit op medium-vuur 15 minuten zacht koken.

Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.

Snijd de lente-ui in ringen.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groen van de venkel, spekblokjes en ringen lente