Kikkererwten in kruidige tomatensaus

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram (Bonduelle)
  • 250 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 rode uien in dunne halve ringen gesneden
  • 1,5 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • ½  eetlepel honing
  • ½  groentebouillonblokje (Maggi)
  • snufje chilivlokken
  • ½  theelepel garam masala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½  theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepels gedroogd korianderblad of gedroogde peterselie
  • ½  theelepel kurkuma
  • 1/4 citroen sap nodig
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • extra vierge olijfolie

Extra’s

  • 2 Naan (Patak’s)
  • handje verse koriander grof gehakt
  • Griekse yoghurt

Bereiding

Giet de kikkererwten af. Meng in een schaaltje de kurkuma, paprikapoeder, kerriepoeder, korianderblad, komijnpoeder, garam masala, peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien kort aan.

Voeg de honing, knoflook, gember, specerijenmix en een verkruimeld groentebouillonblokje toe en bak kort mee.

Voeg de kikkererwten en gezeefde tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op een klein kiertje.

Verwarm de Naan ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of bak zelf Naan.

Breng de kikkererwten in tomatensaus op smaak met het sap van een halve citroen en eventueel extra peper en/of zout.

Serveer de kikkererwten met de Naan, vers gehakte koriander (of peterselie) en een klodder (plantaardige) Griekse yoghurt. Eet smakelijk 😋

 

Bron: www.familieoverdekook.nl