Parelgort met bietjes uit de oven
Voor 2 personen:
Ingrediënten
- ± 175 g rauwe rode bietjes
- 150 g parelgort
- 65 g zachte geitenkaas
- 400 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- ½ grote ui
- ½ knoflookteen
- ½ el venkelzaadjes
- handje peterselie
- kneep citroensap
- olijfolie
- zout & peper uit de molen
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes in wat olie in een gietijzeren pan met deksel die ook in de oven kan. Schil intussen de bieten en snij in piepkleine blokjes. (Rode handen en snijplank meteen afwassen).
Doe 100 g bietenblokjes, kokend water en bouillonblokjes in de blender en pureer glad. Schep de overige bietenblokjes samen met de parelgort en venkelzaadjes door de ui. Roer de hete (nu paarse) bouillon erdoor. Zet met deksel op de pan 1 uur in de oven.
Haal de pan uit de oven, roer (bijna alle) verbrokkelde geitenkaas en gehakte peterselie erdoor. Breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper. Strooi de rest van de geitenkaas en peterselie erover en serveer.
Bron: www.trouw.nl