Pasta met gehaktballetjes

Voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • Pakje Heinz Tomato Frito Basil (basilicum) 350 gr.
  • ½ winterwortel
  • Evt. stengel selderij
  • 2 varkenssaucijzen
  • 160 gr. penne pasta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Rucola

Bereiding

Snijd ui, knoflook, winterbeen en selderij  in kleine stukjes.

Maak van de saucijzen kleine gehaktballetjes

Verhilt olie in de pan en braad de balletjes kort (3 minuten) aan in de olie. Haal ze daarna uit de pan.

Fruit de knoflook en ui kort aan. Voeg de winterpeenstukjes en selderijstukjes toe en bak deze ook kort mee. Draai het vuur laag en voeg de Italiaanse kruiden en laat dit 2 min. mee bakken. Voeg de tomato frito toe en de balletjes en laat het geheel 15 min. doorkoken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kwart van het kookvocht apart.

Voeg de pasta aan de tomatensaus met balletjes toe. Verwarm het geheel nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg regelmatig een scheutje van het kookvocht van de pasta toe zodat het geheel niet te droog word tijdens het verwarmen. Voeg de basilicumblaadjes op het laatst toe

Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Lekker met Rucola met balsamico