Tagliatelle met kip en salie

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij (50 g), fijngehakt
  • 100 g winterpeen, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 3 blaadjes salie, fijngesneden
  • Blaadjes van 2 takjes tijm
  • 200 g kippendijfilet
  • 1 theel. bloem
  • 1 glas witte wijn (180 ml)
  • 160 g tagliatelle
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit een laagje olijfolie in een braadpan en fruit de bleekselderij, peen en ui in enkele minuten zacht en goudgeel. Voeg de knoflookteen en de kruiden toe.

Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes. Voeg de kip toe aan de groente en bak rondom gaar. Het vlees hoeft niet te bruinen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de bloem erdoorheen. Voeg de wijn toe en laat in zo’n 5 minuten bijna helemaal inkoken. Voeg 250 ml water toe en laat in ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken. Houd de eerste 15 minuten het deksel op de pan. Daarna zonder. Het doel is het vocht tot bijna een bodempje in te koken. Proef op peper en zout.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar. Houd wat van het pastawater apart en giet de pasta af. Meng de pasta met 2 opscheplepels pastawater door de saus. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Volkskrant